Ontmoeting op dinsdag

dinsdag 6 september 2022 10:00 uur
Er is een plek gecreëerd waar aandacht is voor mensen met (beginnende) dementie, maar ook voor hun partners, kinderen, familie, vrienden, buren en kennissen.

‘Ontmoeting op dinsdag’

Vanaf september 2021 kunt u elke dinsdagochtend van 10 tot 12 uur anderen ontmoeten in de Ontmoetingskerk in de Julianastraat.

Er is een plek gecreëerd waar aandacht is voor mensen met (beginnende) dementie, maar ook voor hun partners, kinderen, familie, vrienden, buren en kennissen.
Samen een kop koffie drinken, praten over wat er in de wereld gebeurt of luisteren naar iemands persoonlijke verhaal, samen lachen, huilen. De gasten geven met elkaar en de aanwezige vrijwilligers zelf inhoud aan de ochtend.

Nu alle coronamaatregelen weer zo goed als verdwenen zijn willen we iedereen uitnodigen om eens aan te schuiven aan onze ontmoetingstafel. Ervaar hoe het is anderen te ontmoeten, te luisteren naar het verhaal van de ander of uw verhaal te vertellen.

Een van onze vaste gasten zegt het volgende:

“Als er bij jou sprake is van dementie worden de contacten minder en kom je meer in een isolement. Dan is een wekelijks bezoek bij ‘ontmoeting op dinsdag’ een punt van herkenning waar je je thuis gaat voelen. Er is aandacht voor wie jij bent zodat je je zelfwaarde kunt behouden. Het lotgenotencontact geeft zelfvertrouwen. 
Als mantelzorger van een partner met dementie merk ik ook dat de contacten met vrienden en kennissen minder worden. Bij ’ontmoeting op dinsdag’ is er contact met lotgenoten. We geven elkaar adviezen en het steunt mij in mijn zelfvertrouwen. We luisteren en vertellen en leren van elkaar.”

Er zijn altijd vrijwilligers om de gasten te ondersteunen als daar behoefte aan is. Zij kunnen u desgewenst ook advies en informatie geven.

De koffie en thee met een koekje staan voor u klaar.

We verwelkomen u graag!

Voor meer informatie: Arianne Valkhof, telefoon: 06 28175137

e-mail: ontmoetingopdinsdag@gmail.com

 

Laatste Nieuws

donderdag 18 januari 2024
ons INLOOPHUIS is verhuisd

ons INLOOPHUIS is verhuisd naar het Lunet Wijkcentrum aan de Mgr. Zwijsenstraat 4

Lees meer...

vrijdag 14 juli 2023
Komende activiteiten

woensdag 5 juli 2023
Gezocht:  Bestuurslid wijkcommissie (m/v)

De vrijwilligers en wijkbewoners van de wijk Kerkakkers in Valkenswaard zijn dringend op zoek naar een extra bestuurslid. 

Lees meer...

Onze sponsoren

Daams Houthandel.png
Rabobank.png
Allround Printing  .png
Hendriks-Keukens.png
Speeltuin Geenhoven .png
HGeldens .png
Gemeente Valkenswaard logo.png
van Oosten bloemen.png
Gijsbers-50_jaar.png