Welzijn en Zorg

Dit omvat een breed scala aan aandachtsvelden. Sommige onderwerpen vragen veel inzet en of mankracht en bijzondere deskundigheid waarbij wij altijd op de professionals in de gemeente terug kunnen vallen. Op verschillende manieren proberen we in kaart te brengen wat buurtbewoners al voor elkaar doen en wat ze in de toekomst willen gaan doen. Als wijkcommissie doen we ons best om een hulpvraag met hulpaanbod te matchen.

We hebben een gratis inloop voor koffie, twee keer per maand. Daar vinden verbindingen tussen wijkbewoners plaats op een gezellige manier. Wijkbewoners vinden daar vaak al antwoorden op hun vragen. Samen denken we na over het bevorderen van welzijn in de wijk. 

Iedere maand hebben we ook gratis een “Door en Voor”-avond. Een wijkbewoner verzorgt dan een informatieve bijeenkomst over een onderwerp voor de hele wijk. Deze avonden zijn vaak erg interessant en gezellig.

Verder nodigen wij wijkbewoners uit om activiteiten te organiseren. De wijkcommissie steunt ieder leuk initiatief. Dat kan een excursie zijn, een wandeling, een kinderactiviteit, een garagesale, een ruilmarkt voor stekjes en planten, een kerstmarkt, enz, enz.

 

Laatste Nieuws

zondag 10 september 2023
Weer ratten in onze wijk

Helaas zijn er weer ratten aanwezig in onze wijk

Lees meer...

vrijdag 14 juli 2023
Komende activiteiten

woensdag 5 juli 2023
Gezocht:  Bestuurslid wijkcommissie (m/v)

De vrijwilligers en wijkbewoners van de wijk Kerkakkers in Valkenswaard zijn dringend op zoek naar een extra bestuurslid. 

Lees meer...

Onze sponsoren

Hendriks-Keukens.png
Daams Houthandel.png
Gijsbers-50_jaar.png
Speeltuin Geenhoven .png
Gemeente Valkenswaard logo.png
van Oosten bloemen.png
Allround Printing  .png
Rabobank.png
HGeldens .png